Bakım Evi Projesinin Yapımına Başlandı.

Belediye Başkanlığımız Bakım Evi projesi temel atma töreni bu gün yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Törende ilk olarak konuşan Belediye Başkanımız Sayın Nejdet DEMİR konuşmalarında; Sözlerime başlamadan önce hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Rıfat Ilgazın Anam ne iyi etmişte beni bu cana yakın memlekette doğurmuş dediği ilçeme hoş geldiniz. Bu gün burada sosyal belediyecilik adına çok güzel bir yatırımın temelini atmak için toplanmış bulunuyoruz. Teknoloji geliştikçe insanlar maalesef yalnızlığa itiliyor. Daha önceleri büyük ailelerle yaşarken şimdi her kez yalnız bunu için ilerleyen yaşlarda aynı yaş grubu insanların beraber yaşayabileceği ve rahat edebileceği bir yerin olması lazım Türkiye’de insan ömrü uzamış yaşlıların sayısı her geçen gün artmaktadır. Bunu için kendimde dahil bu tesise ihtiyacımız var. Bu tesis 2.5 milyonluk bir yatırım. Belediye olarak yalnızca kaba inşaatını yapıyoruz. Her yaptığım hizmette fikrimi söylediğimde Güven Kepçe Kardeşler Sayın Emin DEMİR, Sayın Mustafa DEMİR ve Sayın Murat DEMİR daha sözümü bitirmeden başla başkan yanındayız dediler ve hiç yalnız bırakmadılar. Her daim sen çalış biz senin ve Cide’nin yanındayız dediler. Huzurlarınızda Güven Kepçe Kardeşlere çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Bu bakım evinin temelini atmam lazım diye düşünüyordum. Çalışanlarıma ve Mimar Recep Kalyoncu arkadaşımıza buraya bir proje yapın dedim. Yaptılar ve geldiler. Düşünüyordum başlarsam yaparım dedim. Aklıma ilk olarak Güven Kepçe geldi. Başlarım onlara demirini aldırır ağır ağır ben bu işin gerisini tamamlarım dedim. Her Cuma Sayın Emin DEMİR ya arar ya mesaj atar bana benim o büyüğüm aramam gerekirken o o kadar mütevazı insan ki çoğu zaman o arar. Bir Cuma günü Cuman Mübarek olsun diye aradı. Bizim aklımızda bir huzur evi yapmak var ne dersin demezler mi. Abi şakamı yapıyorsun bir yerden bir şey mi duydun dedim. Bir şey duymadık dedi. Ya onların Allaha kalbi doğru ya benim dedim. Allah razı olsun dedim. Her projede destekleri olduğu gibi bu projede de beni yalnız bırakmadılar. Allah Sayın Hasan DEMİR amcamı iki cihanda da saadete erdirsin böyle hayırlı evlatlar yetiştirdiği için. Sayın Valim değerli Milletvekillerim Cide işlenmemiş bir mücevher turizm e büyük bir potansiyel katacak bir yer ama yol sorununu çözülmesi lazım. Mevcut balıkçı barınağının yat ve peri bot ulaşımına açılması gerekir. Pınarbaşı Cide arasına yapılacak 10 km yol bu bölgeyi uçuracaktır. 2023.2053.2071 hedeflerine ulaşmada Cide’nin de çok büyük katkısı olacaktır. Cumhuriyete ilk parayı verdiği gibi Çanakkale’de Kurtuluş Savaşında ve en son 15 Temmuz hain saldırıda 249 şehidin 3 tanesi Cidelidir. Bu ülke için canımız feda diyerek törene katılan tüm protokole ve katılan ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Ardından Kastamonu Belediye Başkanı Sayın Tahsin BABAŞ, Kastamonu Milletvekili Sayın Murat DEMİR, Kastamonu Milletvekili Sayın Hakkı KÖYLÜ ve Kastamonu Valisi Sayın Yaşar KARADENİZ konuşmalarını gerçekleştirdi. Konuşmalarının sonrasında dualar edilerek bakım evinin temsili temel atması platform üzerinden gerçekleştirildi.
İlçemize Hayırlı Olsun.